Τι είναι DOCSIS;

teleste dah
DOCSIS

To Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) είναι ένα διεθνές πρότυπο τηλεπικοινωνιών που επιτρέπει την προσθήκη της μεταφοράς δεδομένων υψηλού εύρους φάσματος. Σε ένα υφιστάμενο σύστημα καλωδιακής τηλεόρασης (CATV). Χρησιμοποιείται από πολλούς παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης, έτσι ώστε να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω της υφιστάμενης υβριδικής fiber-coaxial (HFC) υποδομής τους.

Προϊόντα Ethernet over Coax

Το Ethernet over Coax (EOC) αποτελεί μία ανταγωνιστική επιλογή για την επαγγελματική εγκατάσταση, standard-based και IP δικτύων νέας γενιάς. Επιτρέπει στους παρόχους να προσφέρουν ευρυζωνικές συνδέσεις gigabit στους καταναλωτές μέσα από την αξιοποίηση της υφιστάμενης ομοαξονικής καλωδίωσης που δίνει τη δυνατότητα για free-to-air και CATV σήματα γύρω από το κτίριο.

DAH

O Κεντρικός Διανομέας DOCSIS (DAH) θα επεκτείνει το δίκτυο IP πάνω από την υφιστάμενη ομοαξονική καλωδίωση που υπάρχει στην υποδομή της εγκατάστασης. Επιτρέπει ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στους πελάτες σας με αρκετά χαμηλό κόστος και χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης νέας καλωδίωσης.

Ομοαξονικό καλώδιο

 

Διαθεσιμότητα

Βρίσκεται σε κάθε κτίριο που έχει εγκατεστημένες τηλεοράσεις. Επίσης, είναι πολύ εύκολη η προσθήκη τερματικών σημείων στο ήδη υπάρχων δίκτυο.

 

Ευελιξία

Μπορεί να γίνει μετάδοση υπηρεσιών Live TV, Ραδιοφώνου, CCTV παράλληλα με υψηλής ταχύτητας δεδομένων Internet.

 

Κόστος εγκατάστασης & ρύθμισης

Το κόστος είναι αρκετά χαμηλό, καθώς η καλωδίωση βρίσκεται ήδη στο κτίριο. Απαιτείται μία ελάχιστη απαραίτητη συντήρηση, ώστε ένα υλοποιηθεί το δίκτυο.

 

Προορίζεται για:

Αναβάθμιση της παρούσας δικτυακής υποδομής, εφόσον αυτή υπάρχει ήδη εγκατεστημένη μέχρι κάθε τερματική τηλεοπτική πρίζα.

VS

Ethernet (Cat 5/Cat 6)

 

Διαθεσιμότητα

Καλωδίωση δεδομένων (data) μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα κτίρια αλλά σπάνια φτάνει σε όλα τα δωμάτια.

 

Ευελιξία

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μετάδοση δεδομένων, αλλά έχει περιορισμό 100 μέτρα απόσταση.

 

Κόστος εγκατάστασης & ρύθμισης

Η εγκατάσταση ενός δικτύου Ethernet Cat5/Cat6 είναι δαπανηρή και παρεμβατική ως προς το κτίριο.

 

Προορίζεται για:

Εγκατάσταση σε νεόδμητα κτίρια, όπου είναι εύκολο να υλοποιηθεί το δίκτυο κατά την ανέγερση των κτιρίων.

Διαβάστε περισσότερες προδιαγραφές
teleste docsis access hub
teleste-4page-pdf